skip to content

Risotto (Funghi)

Administrator (admin) on Nov 26 2012

Ingrediënten:

  • 200 gram risotto rijst
  • Gesnipperde ui
  • Boerenolijfolie (of boter)
  • 6dl bouillon (mits anders wordt aangegeven op uw gekozen product)
  • 200 gram vers geraspte Parmezaanse kaas (Evt. gedroogd eekhoorntjesbrood)
 
Neem een niet te hoge en ruime pan. Voeg olijfolie (of smelt boter) toe op een halfhoog vuur en fruit daarin al roerend de fijngesneden uitje tot de stukjes zacht worden, niet laten kleuren!
Roer de rijst er doorheen tot de korrels rondom met de hete olie of boter in aanraking zijn gekomen en doorschijnend zijn (ca. 3 min.). Houd in een tweede pan de benodigde bouillon tegen de kook aan op zeer laag vuur. Blus nu de rijst af met de hete bouillon. Roer dit door, doe de deksel op de pan en na 20 min. op een laag vuurtje is de rijst beetgaar. 5 minuten voordat de rijst beetgaar is, de Parmezaanse kaas en de boter aan de risotto toevoegen en doorroeren. Draai het vuur uit.
 
Leg de deksel op de pan en laat de rijst 2 tot 3 minuten rusten terwijl boter en kaas smelten. In die tijd zal de  rijst doorgaren en nog wat bouillon absorberen, zodat het eindresultaat iets minder vloeibaar zal zijn, maar nog wel voldoende vochtig.
Roer de rijst nog eenmaal luchtig door, proef of voldoende gezouten en breng zo nodig op smaak en serveer in voorverwarmde diepe borden.

 

Terug


 

Alle recepten hier weergegeven kunt u zelf maken en wij hebben de producten in de winkel!

Veel kookplezier

 

 

't Winckeltje.nl (c)2012 - Hosting & Webdesign - : ERC-Automatisering.nl - Content: Jorgen van Amstel - sitemap - Camera's in Bergen en Egmond - Egmond Online